Események

Személyes adataink védelme az online térben

Személyes adataink védelme az online térben

2020.11.10.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája a szülőknek, családoknak szóló tájékoztató anyaga a személyes adatok védelmével kapcsolatos alapvető információkkal és tanácsokkal szolgál. További öt témakörben érhető el tájékoztató.

Papírszínház a Kehidakustányi Óvodában

Papírszínház a Kehidakustányi Óvodában

2020.11.05.

Immáron 2 éve, hogy egy Sárvári Így tedd rá! továbbképzés alkalmával megismerkedtünk Kassai Anitával. Érdekesnek találtuk ezt a színházi élményt nyújtó, minden korosztály számára elérhető mesés, táncos, dalos, játékos foglalkozást, amely az Így tedd rá! program elemeit használja fel. Így meginvitáltuk óvodánkba Anitát, aki azóta már többször is megörvendeztetett minket meséivel.

Digitális médiaműveltség Szülőknek Program

Digitális médiaműveltség Szülőknek Program

2020.07.20.

A Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája keretében működő programban az ország számos Digitális Jólét Pontján elérhetőek azok a mentorok, akik tizenegy különböző témakörben tartanak szülőknek szóló médiaműveltség-tanfolyamokat.A linken elérhető a program leírása, egy térképes kereső, és a mentorok kézikönyvéből a digitális generációkról, médianevelésről szóló fejezet.

Biztonságban online

Biztonságban online

2020.05.21.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája hat témakörben kínál a digitális gyermeknevelés a koronavírus okozta veszélyhelyzetben különösen aktuális kérdéseiben válaszokat a leggyakoribb kérdésekre. Témák: adatvédelem, online zaklatás, gyermekvédelem az online térben, dezinformáció, túlhasználat.